У ЄС починає діяти план з розширення виробництва боєприпасів і ракет

Читать на русском
Як відомо, процедура узгодження регламенту між Європейським парламентом і Радою Євросоюзу завершилась 20 липня.
Ілюстративне фотоeuroparl.europa.eu

У понеділок, 23 липня, набув чинності регламент «Акт на підтримку виробництва боєприпасів» (ASAP), розроблений у Європейському Союзі для збільшення виробництва боєприпасів та ракет.

Про це йдеться в Офіційному журналі Європейського союзу.

Які іноземні компанії планують виготовляти озброєння в УкраїніЯкі іноземні компанії мають намір налагодити в Україні виробництво озброєння та військової техніки – на інфографіці.

Зазначається, що ASAP має на меті збільшити виробничі потужності ЄС для вирішення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема, артилерійських боєприпасів, ракет та їхніх компонентів, впроваджуючи цільові заходи, які передбачають фінансування у розмірі 500 мільйонів євро.

Як відомо, процедура узгодження регламенту між Європейським парламентом і Радою Євросоюзу завершилась 20 липня.

Окрім цього, депутати Європарламенту наполягли на тому, що країни ЄС надаватимуть Україні боєприпаси, які фінансуються відповідно до цього законодавства, без обмежень на експорт.

Як випливає з остаточної редакції регламента, він діятиме протягом двох років - до 30 червня 2025 року, але це не стосується продовження чи зміни дій, розпочатих відповідно до нього.

Нагадаємо, нещодавно Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду миру до 12 млрд євро.

Раніше в ЄС назвали кількість переданих Україні артилерійських снарядів та ракет.

Також у ЗСУ оцінили, скільки ракет залишилося у росії та які з них ще виробляють.

Напередодні у розвідці повідомили, що ворог модернізував деякі види ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: