Україна працює над розбудовою потужного ВПК, щоб виробляти західну зброю – президент

Читать на русском
Україна працює над розбудовою потужного оборонно-промислового комплексу, щоб виробляти зброю західних зразків на своїй території.
Getty Image

Україна працює над розбудовою потужного оборонно-промислового комплексу, щоб виробляти зброю західних зразків на своїй території.

Про це сказав президент Володимир Зеленський це під час виступу у Верховній раді з нагоди Дня Конституції України.

Він заявив, що Україна, попри повномасштабне вторгнення рф, відновила виробництво гармат і снарядів, а також впровадила натовські стандарти в озброєнні.

«Зараз, у час такої війни, ми створили фактично з нуля виробництво снарядів для артилерії, власні гармати. Ми відновили виробництво 122-го та 125-го калібру, інших калібрів. Ми починаємо заміну виробництва 152-го калібру на 155-ий калібр західного стандарту», – розповів глава держави.

Проте власного виробництва гармат і снарядів поки що недостатньо, тому Україна потребує підтримки партнерів.

Також президент додав, що Україна працює над розбудовою потужного оборонно-промислового комплексу, який забезпечить потреби армії та флоту, а також створить повітряний щит та безпеку у кіберпросторі.

«На дні Чорного моря вже є дуже вагомий доказ спроможності України як держави, яка виробляє ракети. «Нептуни», які поставлені на озброєння ще в 2020 році, чітко б'ють по цілях», – наголосив український лідер.

Також сьогодні Зеленський запропонував провести загальнонаціональне обговорення нової доктрини України, в якій буде визначено пріоритети її майбутньої трансформації.

Крім цього, він запропонував Верховній раді змінити дату святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: