У ГУР розповіли, скільки «Калібрів» та «Іскандерів» може виробляти росія за місяць

Читать на русском
Представник ГУР повідомив, що тепер активність окупантів знизиться, оскільки росії потрібно знову накопичити запас ракет.
КалібрІлюстративне фото

Росія зменшила інтенсивність нанесення ракетних ударів у березні та квітні, щоб накопичити озброєння перед контрнаступом ЗСУ.

Про це заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов, його цитує Радіо Свобода.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

За словами Юсова, зараз російський військпром на місяць здатний виробляти всього 30 «Калібрів» і кілька ракет до «Іскандерів».

«Вони збирали, складали і за цей період накопичили. Росія здатна виробляти деякі види ракетних озброєнь. Це не дає змоги поповнити вже витрачені ракетні запаси з часу повномасштабного вторгнення, проте умовно до 30 «Калібрів» на місяць можуть виробляти. Із «Іскандерами» все складніше, це штучний товар: кілька штук на місяць можуть виготовляти», – повідомив представник ГУР.

Юсов зазначив, що тепер активність окупантів знизиться, оскільки росії потрібно знову накопичити запас ракет.

Представник ГУР при цьому нагадав, що російські військові мають великі запаси боєкомплектів для С-300, які продовжують становити небезпеку жителів прифронтових населених пунктів.

Нагадаємо, за останні дні рашисти посилили удари по Києву. Так, лише минулої ночі сили ППО знищили над Києвом понад 30 ворожих цілей різного типу.

А в ніч на 1 червня сили ППО знищили 10 ракет «Іскандер», якими росія вдарила по Києву.

Раніше у Повітряних силах пояснили, чому ЗСУ не атакують пункти дислокації «Іскандерів» у Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: