У ЄС назвали кількість переданих Україні артилерійських снарядів та ракет

Читать на русском
Боррель назвав найближчі місяці вирішальними у війні росії проти України і запевнив, що країни Європи й надалі передаватимуть ЗСУ озброєння та снаряди.
Фото: euneighbourseast.eu

За останні два місяці Україна отримала від країн ЄС понад 220 тисяч артилерійських боєприпасів та не менше 1300 ракет.

Такими даними поділився Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, його цитує Corriere Della Sera.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

За його словами, цю допомогу було надано у рамках Плану з постачання України боєприпасами, прийнятого у березні.

Боррель зазначив, що країни Європи й надалі передаватиму ЗСУ озброєння та снаряди.

«Найближчі тижні, найближчі місяці зі стратегічного погляду будуть вирішальними у війні росії проти України. Із цим згодні всі. Саме тому ми зосередили основну увагу на військовій підтримці України», – заявив глава євродипломатії.

Нагадаємо, 3 травня Єврокомісія схвалила Акт про підтримку виробництва та термінове відправлення боєприпасів Україні. Це рішення допоможе збільшити виробничі потужності ЄС та вирішити поточну нестачу боєприпасів та ракет, а також їх компонентів.

Раніше ЗМІ розкрили загальну вартість переданого для контрнаступу ЗСУ озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: