Rheinmetall найближчими місяцями відкриє в Україні завод з виробництва бронетехніки – CNN

Читать на русском
Найбільший німецький військовий концерн Rheinmetall готується відкрити на території України завод із виробництва та ремонту бронетехніки.
Армін ПаппергерФото: Getty Images

Найбільший німецький військовий концерн Rheinmetall готується відкрити на території України завод із виробництва та ремонту бронетехніки.

Про це повідомляє CNN із посиланням на заяви генерального директора компанії Арміна Паппергера.

Rheinmetall готовий поставляти ЗСУ більше половини від обіцяного Євросоюзом обсягу боєприпасівВ даний момент Rheinmetall виробляє приблизно 450 тисяч боєприпасів на рік. Паппергер повідомив, що концерн готовий збільшити цю кількість як мінімум на 30 відсотків.

За його словами, завод буде запущено «протягом 12 тижнів» та розміщено у західній частині України.

Журналісти зазначають, що, за їхніми даними, на підприємстві збиратимуть та обслуговуватимуть бронетранспортери Rheinmetall Fuchs.

Крім того, концерн навчатиме українців ремонту танків та іншої броньованої техніки. Відомо, що Rheinmetall експлуатуватиме завод у партнерстві з українською державною оборонною групою «Укроборонпром».

Паппергер також висловив упевненість, що Україна та партнери зможуть захистити фабрику від атак росіян.

«Зараз багато заводів, які виробляють військову продукцію в Україні. Це просто ще один – і ми зможемо захистити його», – сказав він.

Нагадаємо, ще у травні ЗМІ повідомляли, що Укроборонпром уклав з Rheinmetall контракт на створення в Україні танкового заводу. Тоді зазначалося, що німецький концерн матиме 51% акцій у новій компанії, а також візьме він управління підприємством.

Сьогодні також стало відомо, що в Україні почали будувати завод із виробництва турецьких безпілотників Bayraktar.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: