Європарламент схвалив план щодо збільшення постачання боєприпасів Україні

Читать на русском
Акт, ухвалений у Європарламенті, покликаний прискорити доставку боєприпасів та ракет в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали.
Фото: europarl.europa.eu

Депутати Європарламенту підтримали плани щодо розширення виробництва боєприпасів та ракет на території Європейського Союзу.

Про це йдеться на офіційному сайті законодавчого органу ЄС.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

Документ підтримали 505 депутатів, ще 56 висловилися проти, а 21 парламентар утримався.

Акт, ухвалений у Європарламенті, покликаний прискорити доставку боєприпасів та ракет в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали.

Документ також передбачає виділення 500 млн євро із загального бюджету ЄС для нарощування виробництва боєприпасів та ракет.

«Сьогоднішнє голосування знаменує собою ще один крок уперед у галузі безпеки та оборони Європи, а також у нашій непохитній підтримці України. Ми раді узгодити терміновий аспект Акту: забезпечення більшої кількості боєприпасів для України», – зазначив керівник переговорної групи Європарламенту Крістіан Буйой.

Нагадаємо, нещодавно Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду миру до 12 млрд євро.

Раніше в ЄС назвали кількість переданих Україні артилерійських снарядів та ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: