Ірландія розслідуватиме факт використання деталей її виробництва у дронах «Shahed» – прем'єр

Читать на русском
Варадкар повідомив, що ірландська влада в курсі ситуації зі збитим російським дроном. Він припустив, що росія могла отримати ірландські деталі завдяки діям третьої сторони.
Фото: ghgossip.com

Влада Ірландії проведе розслідування, щоб дізнатися, яким чином деталі ірландського виробництва потрапили в російський дрон-камікадзе «Shahed».

Про це заявив прем'єр-міністр країни Лео Варадкар під час спільної пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським.

«Ми знаємо про цей збитий дрон і вже розслідуємо цю справу. Не думаю, що якісь ірландські компанії могли порушити санкції. Можливо, це третя сторона порушила правила. Ми дуже серйозно ставимося до санкцій», – сказав Варадкар.

Він додав, що Ірландія є нейтральною у військовому, а не політичному плані, тому політично Дублін продовжить підтримувати Україну.

Нагадаємо, деталі ірландського виробництва були виявлені у безпілотнику, яким російські військові атакували Миколаїв. Так, на двигуні дрона знайшли позначку «зроблено в Ірландії».

Варто зазначити, що наприкінці червня Рада Євросоюзу затвердила одинадцятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії. Нові заходи спрямовані переважно на посилення існуючих санкцій та протидію їх обходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: