У ЗСУ оцінили, скільки ракет залишилося у росії та які з них ще виробляють

Читать на русском
Росіяни продовжують виробництво ракет Х-101, а ось виготовлення старих радянських ракет Х-22 вже неможливе.
mil.in.ua

Російські військові ще не витратили всі свої запаси ракет, у них залишилися на озброєнні боєприпаси різних типів. До того ж, рф продовжує виробництво деяких ракет і зараз.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у четвер, 20 липня.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

За його словами, всього у росії є близько 100 високоточних далекобійних ракет, їх виробництво триває. Він уточнив, що окупанти виготовляють за місяць близько 100 одиниць. Але є такі ракети, виробництво яких зупинилося.

«Х-555, зрозуміло, вони вже не виготовляють, а ось Х-101 противник випускає, це одні з найновіших ракет, які є у росії. Очевидно, що їхнє виготовлення триває. Можливо, це ускладнено певними санкціями, але за даними ГУР та Генштабу, ракети повітряного базування Х-101 противник продовжує виробляти», – сказав Ігнат.

Він додав, що старі радянські ракети Х-22 в росії також вже не виготовляють.

«Було близько 250, і близько 150 вони вже випустили по території нашої держави», – пояснив речник.

Щодо ракет «Онікс», якими росіяни атакують Україну з території Криму, то це стара розробка. За словами Ігната, ймовірно, цей тип ракет модернізується та вдосконалюється.

Нагадаємо, раніше в ГУР повідомляли, що військові рф живуть у режимі максимальної економії боєприпасів. Також ми писали, скільки «шахедів» збивають сили нашої ППО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: