Рф продовжує виробляти ракети завдяки обходу санкцій – Ігнат

Читать на русском
Росія продовжує отримувати комплектуючі, які необхідні для виробництва ракет, в обхід санкцій.
Укрінформ

Росія продовжує отримувати комплектуючі, які необхідні для виробництва ракет, в обхід санкцій.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю «Українській правді».

З якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по УкраїніРосія повернулася до практики регулярних масованих обстрілів України. Частота та інтенсивність атак із жовтня – на інфографіці.

«Ракет високоточних, далекобійних – Х-101, «Іскандер-М», «Іскандер-К», «Калібр», «Кинджал», які можуть діставати далеко всередину країни і бити точно, противник не мав достатньо. Коли він атакував нашу критичну інфраструктуру, то використав фактично весь свій потенціал цього стратегічного озброєння», – заявив він.

Після цього, навесні ворог зробив невелику паузу під час якої наростив виробництво ракет. Згідно з новими даними розвідки, наразі рф має вже більше і «Кинджалів», і «Калібрів». Вочевидь, рф знайшла можливість обходити санкції завдяки окремим країнам, які співпрацюють з нею. Від них окупанти отримують плати, чіпи та напівпровідники, які самі вробляти не можуть.

Речник Повітряних сил додав, що росію вдасться поставити на місце тоді, коли санкції почнуть працювати комплексно, а їх ефективність – контролюватиметься.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у неділю, 11 червня, розширив санкції проти росії та пов'язаних з нею людей. До санкційного списку потрапили 178 фізичних осіб.

Також повідомляли, що 90 компаній, які допомагають росії, потраплять під санкції ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: