У ЄС збільшили фінансування фонду миру до понад 12 млрд євро

Читать на русском
Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду миру на 3,5 млрд євро.
focus.ua

Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду миру на 3,5 млрд євро.

Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

Сьогодні, 26 червня, Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення загальної фінансової стелі Європейського фонду миру на 3,5 млрд євро на основі раніше укладеної угоди від 20 березня цього року.

Це рішення покликане зберегти здатність ЄС запобігати та швидко реагувати на кризи та конфлікти.

«Сьогоднішнє рішення знову забезпечить нам фінансування для продовження надання конкретної військової підтримки збройним силам наших партнерів. Це вже друге збільшення фінансування Європейського фонду світу з моменту його створення у 2021 році. Менш як за два роки Фонд довів свою ефективність. Це повністю змінило те, як ми підтримуємо наших партнерів у обороні. Це робить ЄС та його партнерів сильнішими», – заявив верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Відтак загальна фінансова стеля фонду тепер становить понад 12 мільярдів євро.

Раніше повідомляли, що країни ЄС мають намір суттєво збільшити фінансування Європейського фонду миру, з якого виробляють закупівлю зброї для України.

Відзначимо, що Рада Євросоюзу 23 червня затвердила одинадцятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії. Нові заходи спрямовані в основному на посилення існуючих санкцій та припинення їхнього обходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: