У Білому домі запевнили, що США уважно стежать за ситуацією на ЗАЕС

Читать на русском
Представниця адміністрації Байдена зазначила, що американська сторона веде відповідний моніторинг від початку російської окупації українського ядерного об'єкта.
фото: dw.com

У Білому домі наголосили, що Сполучені Штати уважно стежать за ситуацією навколо Запорізької атомної електростанції, і додали, що АЕС не може бути об’єктом у зоні бойових дій.

Про це заявила в середу під час пресбрифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Ми продовжуємо уважно стежити за станом речей на (Запорізькій атомній - ред.) електростанції», - йдеться у повідомленні.

Представниця адміністрації Байдена зазначила, що американська сторона веде цей моніторинг від початку російської окупації українського ядерного об'єкта.

Згідно з її словами, подальша військова окупація Запорізької АЕС є небезпечною. У цьому зв’язку вона підкреслила, що там не повинно відбуватися бойових дій.

Нагадаємо, що нещодавно у ЗСУ повідомили, що російські війська готують провокацію на Запорізькій АЕС. У росії, у свою чергу, почали звинувачувати Україну в підготовці атаки на станцію.

Вчора, 5 липня, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що представники Агентства не виявили ознак мінування території Запорізької атомної електростанції. Водночас він зазначив, що МАГАТЕ «надзвичайно насторожене» ситуацією навколо станції.

Також стало відомо, що МАГАТЕ закликало росію надати додатковий доступ до окупованої Запорізької АЕС, щоб перевірити окремі об'єкти станції на наявність вибухівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: