У разі теракту на ЗАЕС маємо протоколи та плани дій – Данілов

Читать на русском
Після інформації про ймовірний теракт на окупованій Запорізькій АЕС в Україні провели велике навчання і була ще одна підготовка, сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що після інформації про ймовірний теракт на окупованій Запорізькій атомній електростанції в Україні провели «велике навчання».

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«У нас є наші протоколи, наші плани, в який спосіб ми маємо діяти. Зараз відбулося велике навчання, ще відбулася одна підготовка, якщо станеться цей терористичний акт з боку російської федерації», – зазначив Данілов, коментуючи план дій України у разі теракту на ЗАЕС.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Він зауважив, що зараз складно сказати про можливі наслідки надзвичайної ситуації на ЗАЕС.

«Сам факт, якщо ці терористи здійснюють такий теракт на ядерному об’єкті, розцінюватиметься всіма цивілізованими країнами як застосування ядерної зброї проти цивільного населення. Тому будемо дуже уважно спостерігати – якщо не дай бог це станеться – яка буде реакція світу на ці події. На превеликий жаль, те, що відбулося нещодавно щодо підриву дамби, реакція світу не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна. Зараз ми робимо все можливе і неможливе, щоб цього не сталося, але станція зараз в руках терористів», – заявив секретар РНБО.

Крім того, Данілов припустив, що дехто із західних партнерів зараз намагається переконати росію не робити цього, адже наслідки будуть «абсолютно катастрофічними для рф».

Щодо ймовірності вчинення росією теракту на ЗАЕС, секретар РНБО зазначив, що зараз сказати складно, оскільки «ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти».

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов озвучив можливий сценарій російського теракту на ЗАЕС. Також раніше він заявив, що план теракту на станції повністю розроблений та затверджений у росії.

Крім того, у розвідці зафіксували зменшення присутності окупантів на ЗАЕС.

Раніше повідомлялося, що у двох областях розпочалися навчання на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: