«У них уже все готово»: Буданов озвучив можливий сценарій російського теракту на ЗАЕС

Читать на русском
За словами глави ГУР, російські окупаційні війська підготували все необхідне для інсценування техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС.
Фото: CNN

Російські окупаційні війська підготували все необхідне інсценування техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю журналістам The War Zone.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

За словами Буданова, розвідка в курсі планів росіян і вже спрогнозувала можливий сценарій теракту на станції.

«У них уже все готово до створення штучної техногенної катастрофи. Частина станції, яку у разі ухвалення рішення швидше за все підірвуть, – це штучна водойма на території станції, що забезпечує охолодження.

Вони, ймовірно, збираються пошкодити ланку в цій системі, що згодом викличе технологічну катастрофу, яку ніхто не зможе зупинити чи пом'якшити. Тому що пошуково-рятувальні роботи у зоні бойових дій неможливі», – сказав Буданов.

Нагадаємо, 22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції із викидом радіації. Про це йому доповіли розвідка та СБУ.

Після цього Буданов повідомив, що план підриву окупантами АЕС повністю розроблено та затверджено, і загроза ніколи не була такою великою, як зараз.

Раніше повідомлялося, що в Україні з 23 червня було розгорнуто спеціальні штаби на випадок катастрофи на Запорізькій АЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: