У Міноборони назвали причину, через яку рф нагнітає ситуацію з АЕС і може влаштувати теракт

Читать на русском
Росія нагнітає ситуацію із Запорізькою АЕС, щоб використати це у воєнних цілях. З тієї ж причини окупанти можуть влаштувати теракт.
Фото: Енергоатом

Росія нагнітає ситуацію із Запорізькою АЕС і може влаштувати теракт на її території, щоб спробувати переламати хід війни на свою користь.

Про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Коментуючи повідомлення про ймовірність терористичного акту на ЗАЕС, Маляр наголосила, що росія здатна на будь-які, навіть тотально безрозсудні вчинки, які потім спробує видати за чужі.

«Навіщо росія нагнітає ситуацію із ЗАЕС і може вдатися до терористичних дій на її території? Щоб переламати хід війни на свою користь. Обидва сценарії – як залякування терористичними діями, так і їх безпосереднє вчинення – для росії є інструментом досягнення воєнних цілей», – написала вона.

Заступниця міністра закликала зберігати спокій, довіряти виключно офіційним джерелам інформації та дотримуватися їх рекомендацій.

Нагадаємо, вчора ввечері у ЗСУ повідомили, що російські війська готують провокацію на Запорізькій АЕС. У росії, у свою чергу, почали звинувачувати Україну в «підготовці атаки на станцію».

Станом на сьогоднішній ранок ситуація на АЕС стабільна, радіаційний фон по всій Україні в нормі.

При цьому керівник ГУР Кирило Буданов переконаний, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблено та затверджено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: