Ситуація на ЗАЕС: з окупованого Енергодара виїхала частина колаборантів-працівників і персоналу Росатому

Читать на русском
З Енергодара виїхала частина колаборантів-працівників ЗАЕС, а також частина персоналу Росатому.
Ілюстративне фотоnrcu.gov.ua

З тимчасово окупованого Енергодара Запорізької області виїхала частина колаборантів-працівників ЗАЕС, а також частина персоналу «Росатому».

Про це мер Енергодара Дмитро Орлов розповів «Українському Радіо».

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Згідно зі словами мера тимчасово окупованого міста, частина колаборантів-працівників ЗАЕС, які уклали контракти з Росатомом, виїхали з Енергодара. Також частина персоналу Росатому, що завезена з атомних станцій країни-агресора (до 100 фахівців) – поїхали з міста наприкінці попереднього тижня.

При цьому, в тимчасово окупованому Енергодарі перебуває зараз близько 5-6 тисяч працівників ЗАЕС, які фактично є заручниками російської армії, зазначив мер. Окупаційна влада не дозволяє їм залишати межі міста. І на роботу ходити їм не дають, бо заблокували перепустки, якщо вони не уклали контракт із Росатомом.

Також Орлов розповів, що укриттів у разі вибуху на ЗАЕС в Енергодарі окупаційною владою не передбачено.

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов озвучив можливий сценарій російського теракту на ЗАЕС. Також раніше він заявив, що план теракту на станції повністю розроблений та затверджений у росії.

Крім того, у розвідці зафіксували зменшення присутності окупантів на ЗАЕС.

Раніше повідомлялося, що у двох областях розпочалися навчання на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: