ЗАЕС втратила зв'язок із головною лінією електропередач через невідомі причини – МАГАТЕ

Читать на русском
На ЗАЕС було відключено єдину лінію електропередачі 750 кВ, що посилює ризики для ядерної безпеки. Причини відключення невідомі, повідомив директор МАГАТЕ.
Голос України

Запорізька атомна електростанція втратила зв'язок зі своєю головною зовнішньою лінією електропередачі. Невідомо, що стало причиною відключення електроенергії і як довго воно триватиме.

Про це повідомила пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії, спираючись на заяву генерального директора Рафаеля Гроссі.

«Сьогодні о 01:21 було відключено єдину лінію електропередачі 750 кВ, що залишилася, з чотирьох, які були до війни. Невідомо, що стало причиною відключення електроенергії і як довго воно триватиме», – заявив він.

Гроссі наголосив, що ЗАЕС зазнає серйозних проблем з електропостачанням за межами майданчика з моменту початку війни, що посилює ризики для ядерної безпеки та безпеки об'єкта, який наразі перебуває на лінії фронту.

Нагадаємо, що Гроссі виступив вчора, 3 липня, із заявою про підключення лінії 330 кВ як резервної та готової до подачі електроенергії на ЗАЕС у разі недоступності або пошкодження лінії 750 кВ.

Крім того, нещодавно з тимчасово окупованого Енергодара Запорізької області виїхала частина колаборантів-працівників ЗАЕС, а також частина персоналу «Росатому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: