У двох областях розпочалися навчання на випадок аварії на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Навчання на випадок аварії на АЕС розпочалися у Запоріжжі та Запорізькому районі, а також у Нікопольському та Криворізькому районах Дніпропетровської області.
Фото: AP

У Запоріжжі та Запорізькому районі розпочалися командно-штабні навчання на випадок аварії на атомній електростанції в Енергодарі.

Про це повідомив голова військової адміністрації області Юрій Малашко.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Тренування проходитиме на території Запоріжжя та Запорізького району. Можливі часові обмеження руху на окремих ділянках. Просимо громадян зберігати спокій та з розумінням поставитися до деяких незручностей! Метою заходу є злагодження дій усіх служб у разі реальної загрози виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС», – повідомив Малашко.

Навчання відбуватимуться також у Нікопольському та Криворізькому районах Дніпропетровської області.

«Відпрацюємо алгоритм дій у разі теракту на Запорізькій АЕС. Навчання відбуватимуться у Нікопольському та Криворізькому районах. До них приєднаються представники ОВА та місцевої влади, ДСНС, поліції, Нацгвардії, транспортники, медики. Акцент робитимуть на плані евакуації», – наголосив голова ОВА Сергій Лисак.

Нагадаємо, глава МВС Ігор Клименко заявив, що в Україні з 23 червня розгорнуто спеціальні штаби на випадок катастрофи на Запорізькій АЕС.

Керівник розвідки Кирило Буданов переконаний, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблено та затверджено, і загроза ніколи не була такою великою, як зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: