У розвідці зафіксували зменшення присутності окупантів на ЗАЕС

Читать на русском
Окупанти поступово залишають територію Запорізької АЕС, повідомили у розвідці. Вже поїхали троє співробітників Росатому. Українцям, які підписали договір з рф, теж рекомендували виїхати.
Getty Images

Російський окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції.

Таку тенденцію зафіксувала українська розвідка.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

За останніми даними, одними із перших зі станції поїхали троє співробітників «Росатому». Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт із російською компанією.

«Згідно отриманих вказівок вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму. На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева», – повідомили у розвідці.

Крім того, на території АЕС та в Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

Персоналу, що залишається на станції, повідомили в ГУР, надано вказівку «у разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну».

Нагадаємо, 22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції із викидом радіації. Про це йому доповіли розвідка та СБУ.

Керівник ГУР Кирило Буданов упевнений, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблено та затверджено, і загроза ніколи не була такою великою, як зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: