Зеленський розповів про наміри окупантів підірвати Запорізьку АЕС

Читать на русском
За словами президента, агресор може вдатися до такого кроку для дестабілізації ситуації в Україні, а також для того, щоб світ натиснув на нашу країну з вимогою зупинити війну.
Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський заявив, що російська окупаційна армія хоче підірвати Запорізьку атомну електростанцію.

Про це глава держави повідомив в інтерв'ю американському телеканалу NBC News.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

За його словами, ЗАЕС є наступною ціллю окупантів після підриву Каховської ГЕС.

«Росія хоче підірвати Запорізьку АЕС. Чому? Тому що, так само як і з греблею, вони не зацікавлені у безпеці в Україні. Їм постійно потрібна дестабілізація тут і вони хочуть, щоб світ тиснув на Україну для завершення війни», – заявив Зеленський.

Він також закликав західних партнерів збільшити обсяги військової допомоги Україні.

«Якщо нам масово передадуть військове обладнання, яке зараз є на балансі у наших партнерів, ми швидше переможемо», – зазначив президент.

Нагадаємо, 14 червня Україна перестала отримувати інформацію про радіаційний стан на ЗАЕС.

Раніше повідомлялося, що МАГАТЕ вирішило посилити свою присутність на Запорізькій атомній електростанції через можливі небезпечні наслідки підриву греблі Каховської ГЕС. Агентство також запускає програму допомоги Україні у зв'язку із катастрофою на дамбі ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: