Росія та Білорусь підписали документи про зберігання ядерної зброї

Читать на русском
Шойгу та Хренін підписали документи про порядок зберігання російської нестратегічної ядерної зброї на території Білорусі.
Фото: Міноборони Білорусі

Рф та Білорусь підписали документи про утримання нестратегічної російської ядерної зброї в спеціальному сховищі на білоруській території.

Про це повідомляє ТАРС.

Лукашенко хоче, щоб рф захищала Білорусь як свою територію у разі «зовнішньої агресії»Лукашенко просить у рф гарантії безпеки на випадок зовнішньої агресії. Він хоче, щоб у такому разі росія захищала Білорусь як власну територію.

Документи під час зустрічі підписали міністри оборони Сергій Шойгу та Віктор Хренін.

«Під час зустрічі підписані документи, що визначають порядок утримання російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Республіки Білорусь», – повідомили у білоруському Міноборони.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Олександр Лукашенко заперечує, що такий крок є інструментом залякування та шантажу. Але при цьому він погрозив, що може дозволити розмістити у своїй країні і стратегічну ядерну зброю.

Втім, деякі експерти вважають, що план росії виглядає нереалістичним, з урахуванням того, що будівництво можливих місць розміщення ядерних бомб навіть не почалося.

У квітні у Білорусі заявили, що почали готувати майданчики під розміщення стратегічної ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: