Лукашенко хоче, щоб рф захищала Білорусь як свою територію у разі «зовнішньої агресії»

Читать на русском
Лукашенко просить у рф гарантії безпеки на випадок зовнішньої агресії. Він хоче, щоб у такому разі росія захищала Білорусь як власну територію.
Фото: Sputnik

Олександр Лукашенко попросив у росії гарантії безпеки на випадок «агресії проти Білорусі».

Своє прохання він озвучив на зустрічі з російським міністром оборони Сергієм Шойгу, передає Белта.

Лукашенко образив Зеленського і знову запевнив, що Білорусь «не має наміру бути втягнутою у війну»Лукашенко звинуватив Україну в атаці на аеродром Мачулищі та назвав президента Володимира Зеленського образливим словом.

Лукашенко заявив, що західні країни нібито не виконують домовленості щодо гарантій безпеки, які давалися в рамках Будапештського меморандуму в обмін на виведення ядерної зброї.

«Звичайно, ви знаєте, що західні держави розтоптали всі ці договори, угоди та заяви, і жодної безпеки немає. Малася на увазі економічна безпека у тому числі. Ну яка економічна безпека, якщо вони запроваджують проти нас, росії санкції?!» – сказав білоруський диктатор.

«Загалом це звучало на переговорах (з путіним – ред.) так, що у разі агресії проти Білорусі російська федерація захищає Білорусь як власну територію», – додав він.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Олександр Лукашенко заперечує, що такий крок є інструментом залякування та шантажу. Але при цьому він погрозив, що може дозволити розмістити у своїй країні і стратегічну ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: