Білорусь почала готувати майданчики під розміщення стратегічної ядерної зброї рф

Читать на русском
Режим Олександра Лукашенка може розмістити на території Білорусі ще й стратегічну ядерну зброю рф.
Фото: Ваяр

Режим Олександра Лукашенка готовий розмістити на території Білорусі ще й стратегічну ядерну зброю росії.

Таку заяву зробив міністр оборони країни Віктор Хренін, його цитує пресслужба відомства.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

За його словами, влада країни вже займається підготовкою окремих майданчиків для цього виду ядерної зброї.

«Якщо буде потрібно, ми отримаємо і стратегічну ядерну зброю. І ми вже займаємося підготовкою існуючих майданчиків. І якщо ворожа риторика продовжиться, це буде наступний крок», – сказав Хренін, додавши, що «на силу Білорусь відповідатиме лише силою».

Крім того, він стверджує, що Білорусь майже закінчила підготовку до розміщення тактичної ядерної зброї.

«У нас підготовлена техніка, літаки, які можуть нести ядерні боєприпаси, ми отримали сучасний комплекс «Іскандер», який також здатний застосовувати ракети з ядерними боєголовками», - заявив Хренін.

Глава білоруського військового відомства також додав, що наступного тижня завершується підготовка білоруського підрозділу, який повернеться з навчань у росії.

Нагадаємо, російський диктатор путін пообіцяв, що до 1 липня в Білорусі з'явиться сховище тактичної ядерної зброї, що належить росії. Втім, деякі західні експерти вважають план путіна фантастичним, а його заяви – блефом.

Раніше Лукашенко заявив, що розміщення російської ядерної зброї у Білорусі нібито не є інструментом залякування та шантажу – це робиться з метою «захисту Білорусі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: