Операція у Бєлгородській області: бійці «РДК» спростували дані Міноборони рф про втрати

Читать на русском
У російських Телеграм-каналах були поширені відео, на яких зображені тіла вбитих людей у камуфляжній формі.
фото: ВВС

«Російський добровольчий корпус», який разом з легіоном «Свобода росії» взяв на себе відповідальність за операцію в Бєлгородській області, заперечив дані Міноборони рф про свої втрати.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У російських Телеграм-каналах були поширені відео, на яких зображені тіла вбитих людей у камуфляжній формі.

Як зазначає «РДК», «втрат немає», а на тілах, показаних у мережі – інший камуфляж, аніж той, який носять члени корпусу – «піксель», а не «мультикам».

Раніше Міноборони росії заявило 23 травня, що в ході операції проти збройних загонів у Бєлгородській області було вбито понад 70 бійців «РДК» і знищено значну кількість бойової техніки і транспортних засобів.

Нагадаємо, що влада Бєлгородської області росії повідомила про відміну на території регіону режиму контртерористичної операції. Режим КТО діяв на Бєлгородщині відучора. Його оголосили після того, як Легіон «Свобода Росії» та «РДК» почали проводити операцію зі створення на території області «смуги безпеки» для захисту громадянських українців.

В Офісі президента повідомили, що Україна не має безпосереднього відношення до ситуації у Бєлгородській області.

У кремлі при цьому заявили, що події в Бєлгородській області «викликають глибоке занепокоєння» та вимагають «великих зусиль».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: