У ГУР відреагували на події у Бєлгородській області рф

Читать на русском
За словами Юсова, на територію Бєлгородської області зайшли російські добровольці, які мають намір створити безпекову зону для захисту цивільних українців.
Фото: Укрінформ

У Головному управлінні розвідки Міноборони України прокоментували події, які відбуваються на території Бєлгородської області рф.

Заяву, присвячену цій темі, зробив речник ГУР Андрій Юсов у коментарі «Суспільному».

У соцмережах обговорюють дивні події у Бєлгородській області рфУ Бєлгородській області росії сьогодні вибухи, повідомляють про рух військової техніки та бої на КПП. Реакція соцмереж – у добірці.

За його словами, на території Бєлгородської області відбувається операція, в якій беруть участь «Легіон «Свобода росії» та «Російський добровольчий корпус».

Мета операції – створення смуги безпеки для захисту українських громадян.

«Сьогодні «РДК» і «Легіон Свобода росії», що складаються з громадян російської федерації, розпочали операцію зі звільнення цих територій Білгородщини від так званого режиму путіну і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення», – заявив Юсов.

Зазначається, що близько 14:00 російські добровольці «звільнили» населений пункт Козинка Бєлгородської області та зайшли до населеного пункту Грайворон.

Нагадаємо, що у прикордонній Бєлгородській області Росії сьогодні, 22 травня, відбуваються дивні події. Вранці в регіоні було чути вибухи та оголошено повітряну тривогу. А місцевий губернатор В'ячеслав Гладков заявив, що у Грайворонському окрузі «працювала ППО з українських ракет».

Після цього він почав стверджувати, що в Бєлгородську область нібито зайшла «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: