У Міноборони розповіли, чи потрібна зараз масова мобілізація в Україні

Читать на русском
Міноборони наразі не бачить потреба у масовій мобілізації. Резніков також наголосив на принципі залучення спеціалістів та ситуацію на фронті.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україні поки немає потреби в оголошенні масової мобілізації. Однак у відомстві не виключають, що ситуація може змінитись.

Про це керівник Міноборони заявив в ефірі телемарафону.

«Як каже головнокомандувач Валерій Залужний, у нас немає такої великої потреби в людях, як у росіян. У нас є потреба у зброї, техніці, оснащенні тощо. Втрати, на жаль, також є. Тому тими, кого ми добираємо, ми поповнюємо втрати наших бойових бригад», – зазначив він.

«Налаштовані воювати довго»: у Міноборони висловилися про нову хвилю мобілізації в рфПідготовка росії до нової хвилі мобілізації цього року - це серйозний виклик, який вказує на намір росіян довго вести війну.

При цьому, Резніков також наголосив на принципі залучення спеціалістів та ситуацію на фронті.

«Спеціалістів беремо особливих, які нам потрібні для тих чи інших задач. Але в такій масовій мобілізації станом на сьогодні я не бачу потреби. Утім, звісно, ситуація на фронті може змінитися в будь-який спосіб, у будь-який момент. Все залежить від того, як будуть розвиватися події. І тоді буде ухвалюватися рішення РНБО, президентом, ВР, що ми збільшуємо потребу Збройних сил, або для сектору безпеки та охорони нам потрібно більше для мобілізації. Станом на сьогоднішній день у нас такого значного кроку, як «давайте нову мобілізацію», – особисто я не бачу», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, що 12 грудня Кабмін продовжив ще на два місяці термін дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українське військо достатньо укомплектоване, потреби у новій хвилі мобілізації для збору ще сотень тисяч людей наразі немає.

16 листопада Верховна рада продовжила термін дії в Україні воєнного стану та загальної мобілізації на три місяці – до 19 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: