Уцілілих у Макіївці мобілізованих росіян хотіли відправити у наступ – ЗМІ

Читать на русском
Мобілізованих росіян, які вціліли після удару по будівлі ПТУ у Макіївці, командування хотіло відправити у наступ. Списків поранених та загиблих досі немає, повідомляють родичі.

Мобілізованих росіян, які вціліли після удару ЗСУ по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці, хотіли відправити в наступ, але «передумали».

Про це пише російське видання «Важные истории» із посиланням на родичів військових.

Дружина одного з мобілізованих у Самарській області розповіла журналістам, що не знає, де її поранений чоловік. Досі немає списків загиблих та поранених у Макіївці.

За її словами, спочатку тих, хто залишився в живих, хотіли зібрати, «щоб вони йшли в наступ», але серед командування пішов «резонанс».

У Макіївці ЗСУ винищили «елітних» російських окупантів – експертТуди перекинули навчених фахівців зі зв'язку, операторів, молодших офіцерів і так далі, оскільки Макіївка вважалася глибокою тиловою базою

«У зв'язку з цим якась частина пішла не зрозумій куди, вони всі розбрелися. У наступ йти — треба бути повним ідіотом, враховуючи, що вони не мають нічого. І слухати вищі інстанції — заради чого? Це заздалегідь приречення на смерть. Ті, хто розумніший, зі своїм начальством зібралися, пішли в інший бік — в укриття якісь. Я думаю, що запросто їх можуть відправити куди завгодно, аби прикрити цей увесь захід (розслідування вибуху – ред.)», — додала вона.

Ще одна родичка мобілізованого із Самарської області сказала виданню, що чоловіків «хочуть списати як непотрібних свідків»: «Туди їде комісія, і ми боїмося, що їх можуть відправити кудись чи сховати».

Про те, що «приблизно 216 осіб», які залишилися живими, хочуть «направити на передову або ще кудись з очей подалі», повідомляла прокремлівська журналістка Анастасія Кашеварова. Пізніше, за її словами, через «резонанс» чоловіків залишили на місці, але декого повезли на допит до прокуратури.

Нагадаємо, 31 грудня ЗСУ завдали удару по будівлі профтехучилища в окупованій Макіївці. У будівлі, яка використовувалася як казарма, було вбито та поранено близько 700 російських окупантів.

Тільки 2 січня міністерство оборони рф визнало свої втрати в Макіївці, але занизило їх до 63 загиблих. Цієї ночі в росії повідомили, що кількість загиблих зросла до 89 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: