Захід має мобілізувати промисловість, аби вчасно постачати Україні зброєю – генерал НАТО

Читать на русском
США та країни Заходу мають частково мобілізувати свою промислову базу для того, щоб вчасно постачати Україну необхідною зброєю.

США та країни Заходу мають частково мобілізувати свою промислову базу для того, щоб вчасно постачати Україні необхідну зброю – від сучасних дронів Switchblade 600 до комплексів Patriots, танків та інших систем озброєнь.

Про це повідомив колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал у відставці Веслі Кларк, повідомляє Укрінформ.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Нам необхідно перейти на часткову мобілізацію нашої промислової бази», – наголосив генерал.

Він зазначив, що США та НАТО загалом потрібна реалістична оцінка та забезпечення потреб України. У зв'язку з цим колишній командувач підкреслив, що Україні потрібні західні танки, артилерія, далекобійні ракети, більше систем Patriot, дрони-камікадзе Switchblade 600, тощо.

Паралельно, за його словами, Захід має прискорити процес створення міжнародного трибуналу, який би притягнув кремлівську владу до відповідальності.

«Зараз ми утримуємось від цього. Я вже бачив подібне у своєму досвіді на посаді Верховного головнокомандувача, коли треба було звинуватити Слободану Мілошевича, і в Білому домі знайшлися ті, хто сказав: о ні, це може все ускладнити», - зауважив Кларк.

Однак, за його словами, жодних ускладнень не сталося, це полегшило роботу. Тому зараз потрібно звинуватити путіна та всіх його генералів, відомих поіменно, у військових злочинах, наголосив колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі.

Раніше ексголовнокомандувач сил НАТО в Європі спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: