Ексзаступника голови Держводагентства мобілізували, слухання його справи зупинили

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання сторони захисту про зупинку розгляду справи через мобілізацію обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд призупинив розгляд справи за обвинуваченням колишнього заступника голови Державного агентства водних ресурсів України Павла Гвозденка в одержанні неправомірної вигоди. Обвинуваченого мобілізували до лав Збройних сил України.

Таке рішення 23 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченого (Павла Гвозденка – ред.) та його захисника – задовольнити. Зупинити судове провадження у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018000000002298 від 14.09.2018, за обвинуваченням (Павла Гвозденка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, до звільнення обвинуваченого з військової служби», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 6 березня 2019 року прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд не продовжив відсторонення заступника голови Держводагентства. Також він залишився без обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: