Залужний про мобілізацію: в нас достатньо людей, нам потрібна зброя

Читать на русском
Українське військо достатньо укомплектоване, потреби у новій хвилі мобілізації для збору ще сотень тисяч людей наразі немає.

Українське військо достатньо укомплектоване, потреби у новій хвилі мобілізації для збору ще сотень тисяч людей наразі немає.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist.

Журналісти поцікавилися, чи потрібна Україні нова хвиля мобілізації, на що головнокомандувач відповів:

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

«Ми вже проводимо її у тому вигляді, в якому вона є. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що маю. Я маю достатньо. Мені не потрібні ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні бронетранспортери, нам потрібні БМП. І нам потрібні боєприпаси...».

Також, за словами Залужного, вже в лютому 2023 року росія може здійснити нову спробу наступу. Для України головне утримати лінію фронту та не здавати позиції, оскільки звільняти території для наших солдатів набагато важче.

12 грудня Кабмін продовжив ще на два місяці термін дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації.

16 листопада Верховна рада продовжила термін дії в Україні воєнного стану та загальної мобілізації на три місяці – до 19 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: