Ситуація на ЗАЕС: Гендиректор МАГАТЕ планує візит до рф щодо зони безпеки

Читать на русском
Під час візиту йтиметься про ініціативу Гроссі щодо створення зони безпеки навколо окупованої станції.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі у четвер, 22 грудня, проведе переговори в росії щодо створення зони безпеки навколо окупованої Запорізької АЕС.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на австрійську агенцію APA.

Зазначається, що очільник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, як очікується, проведе в Москві цього четверга переговори щодо окупованої української Запорізької атомної електростанції.

Під час візиту йтиметься про ініціативу Гроссі щодо створення зони безпеки навколо станції.

МАГАТЕ вимагає від росії залишити Запорізьку АЕС – ПодолякЕксперти МАГАТЕ вимагають від росії, щоб її війська залишили Запорізьку АЕС. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

Про поїздку Гроссі до російської столиці повідомив представник рф при міжнародних організаціях у Відні. Також заплановану поїздку підтвердив речник МАГАТЕ.

Водночас, як заявив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков, у Москві гендиректор МАГАТЕ не матиме зустрічі з президентом росії володимиром путіним. Заплановано переговори Гроссі з представниками Міністерства закордонних справ рф, Росгвардії, «Росатому» та Ростехнагляду.

Напередодні Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловлював сподівання досягти угоди з країною-агресора та Україною про створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції до кінця цього року.

Нагадаємо, що Зеленський назвав кількість військ рф на Запорізькій АЕС.

Також Зеленський повідомив про те, що якщо путін наважиться застосувати ядерну зброю проти України, він це зробить.

Раніше стало відомо, що МАГАТЕ незабаром направить постійні місії на всі українські АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: