Росіяни завезли на ЗАЕС систему «Град» та готують провокацію – Енергоатом

Читать на русском
Російські окупанти готують чергову провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції.

Окупанти готують чергову провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції. На територію об'єкту завезли РСЗВ Град.

Про це повідомляє Енергоатом.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі «захисні споруди» в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки», - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі припустили, що так окупанти можуть готуватися до обстрілів протилежного берега Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, безпосередньо з майданчика ЗАЕС, користуючись «прикриттям» енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива.

«Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, яку загарбники використовують для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку; замінували територію станції та під'їзні шляхи до неї», - заявили в компанії.

Енергоатом звернувся до МАГАТЕ та всієї світової атомної спільноти і вкотре закликав створити зону безпеки всередині та навколо станції за її повної демілітаризації та деокупації.

Нагадаємо, в мзс рф заявили, що росія не збирається передавати контроль над ЗАЕС якійсь третій стороні.

В ОПУ припускали, що окупанти не зможуть утримати Запорізьку АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: