МАГАТЕ незабаром направить постійні місії на всі українські АЕС

Читать на русском
Найближчим часом МАГАТЕ направить постійні технічні місії на всі атомні станції в Україні.
скрін з відео

Найближчим часом МАГАТЕ направить постійні технічні місії на всі атомні станції в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

МАГАТЕ вимагає від росії залишити Запорізьку АЕС – ПодолякЕксперти МАГАТЕ вимагають від росії, щоб її війська залишили Запорізьку АЕС. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

«Демілітаризація Запорізької АЕС — пункт №1 мирного плану Президента Володимира Зеленського. Це питання під час зустрічі в Парижі обговорили з керівником МАГАТЕ. Рафаель Гроссі повідомив, що найближчим часом МАГАТЕ направить технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні. Незалежні експерти організації будуть працювати на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС. Це значно підвищить технічну й технологічну безпеку», – написав він.

За його словами, метою місії є забезпечення безпеки станцій та фіксування всіх можливих спроб зовнішніх впливів, у тому числі обстрілу з боку російського агресора.

«Проговорили кроки, необхідні для демілітаризації Запорізької АЕС. Наголосив, що потрібно якнайшвидше припинити незаконні дії росії щодо української станції», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, ще у листопаді МАГАТЕ знову закликало росію деокупувати Запорізьку АЕС. В організації повідомляли, що ситуація з АЕС в Україні стає дедалі тривожнішою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: