Окупанти побили та відвезли у невідомому напрямку двох співробітників ЗАЕС – Енергоатом

Читать на русском
Росіяни посилили репресії проти співробітників захопленої Запорізької АЕС. Окупанти побили та викрали двох співробітників станції.

Росіяни посилили репресії проти співробітників захопленої Запорізької АЕС. Окупанти побили та викрали трьох працівників станції.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом» у п'ятницю, 9 грудня.

Окупанти не зможуть утримати Запорізьку АЕС – ПодолякМихайло Подоляк заявив, що російські загарбники не зможуть утримати Запорізьку АЕС, осільки їхня лінія оборони відсувається до кордонів рф.

Як повідомляється, 8 грудня військові увірвалися до приміщення, де розміщено управління соціальних програм ЗАЕС, і в присутності інших співробітників сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова. Після жорстокого побиття загарбники вивели їх із приміщення та відвезли у невідомому напрямку.

Крім того, за даними НАЕК, окупанти затримали і «кинули на підвал» начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, який є ліцензованою особою та відповідає за ядерну та радіаційну безпеку.

«Такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує Росатом», – заявили в Енергоатомі.

Нагадаємо, напередодні в Енергоатомі повідомляли, що росіяни завезли на ЗАЕС систему Град та готують провокацію.

У мід рф заявили, що росія не збирається передавати контроль над ЗАЕС якійсь третій стороні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: