Справа Південноукраїнської АЕС: затриману фігурантку заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про арешт фігурантки, яка майже 5 років переховувалась.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишню бухгалтерку фірм «Уніс-Центру» та «Арстрейд» Світлану Костянецьку. Її майже 5 років розшукували у справі про заволодіння 27,9 млн грн Південноукраїнської АЕС.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«За клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, колегія суддів ВАКС обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2,013 млн грн застави одній з обвинувачених у справі щодо заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС, яка майже 5 років переховувалась від слідства», – інформує САП.

У разі внесення застави на особу буде покладено такі обов'язки: прибувати за кожним викликом до суду; не відлучатися з Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими обвинуваченими та свідками допитаними на досудовому розслідуванні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Костянецьку. Нещодавно її затримали.

За даними слідства, вона разом з іншими учасниками схеми є причетною до заволодіння грошовими коштами Південноукраїнської АЕС у загальному розмірі 27,9 млн грн. Злочин відбувся внаслідок організації процедур державних закупівель за завищеними у 18-34 рази цінами з використанням низки підконтрольних службовцям АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» та представникам комерційних структур підприємств.

Загалом слідство встановило коло учасників корупційної схеми з 17 осіб: стосовно 12 з них з вересня 2019 року справа слухається у суді, стосовно 5 осіб до суду направлені обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд слухає ще одного справу про корупцію на ЮУАЕС. У ній обвинувачують колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: