Підключено ще один енергоблок АЕС, виведений з ладу після обстрілу 23 листопада

Читать на русском
Україна після обстрілів відновила роботу всіх атомних енергоблоків, що знаходяться на підконтрольній території, повідомило Міненерго.
Ілюстративне фото

До енергосистеми України підключено ще один енергоблок АЕС, який було виведено з ладу внаслідок ракетного обстрілу росії 23 листопада.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

«13 грудня о 1:09, після поновлювального ремонту, до електромережі було підключено ще один (дев’ятий) енергоблок-тисячник (потужністю 1000 МВт) Енергоатома, який було виведено з робочого ладу 23 листопада в результаті ракетних обстрілів. Наразі триває набір потужності», – повідомили у Міненерго.

Міністр Герман Галущенко уточнив, що наразі всі 9 енергоблоків атомних електростанцій, що знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють для забезпечення потреб населення та економіки.

Нагадаємо, після масштабного ракетного обстрілу росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей. У Міністерстві енергетики повідомляли, що обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій.

5 грудня росія випустила по Україні ще понад 70 ракет, сили ППО знищили більше 60. Були влучання в енергетичну інфраструктуру в Київській, Вінницькій, Одеській областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: