Якщо путін захоче застосувати ядерну зброю, він її застосує – Зеленський

Читать на русском
Якщо лідер країни-агресора володимир путін захоче застосувати ядерну зброю - він її застосує, попри те, які кроки робитиме Україна.

Якщо лідер країни-агресора володимир путін захоче застосувати ядерну зброю - він її застосує, попри те, які кроки робитиме Україна.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким телеканалам TF1 та LCI.

«Якщо путін вирішив у якийсь момент застосовувати ядерну зброю, це не залежить від того, чи хоче Зеленський забрати назад наш Крим, хоче суспільство поїхати до себе на море», - сказав президент.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

Він наголосив, що тут питання не в морі, це не пов'язано з кроками України.

«Путін, якщо хоче застосувати ядерну зброю – він її застосує. Так само, як він обіцяв Макрону, Меркель, що не буде повномасштабного вторгнення в Україну, передайте Зеленському, США, я (путін – ред.) просто хочу, щоб ми домовилися про Донбас, Мінськ тощо. Просто не можна вірити людям, які щось говорять, а діють так, як вони вирішили особисто», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що путін - це не та людина, яка прямо щось робить. Він діє так, як вигідно йому.

Зеленський наголосив, що використання будь-якої зброї залежить лише від міцності об'єднання України з Європою, США та всім світом. На думку президента, коли російський диктатор бачитиме цю міцність, він не застосовуватиме ядерну зброю, попри те, куди піде Україна.

«А якщо світ послабить підтримку України, він використовуватиме будь-яку зброю», - додав Зеленський.

Раніше засновниця Інституту вивчення війни (ISW) Кімберлі Каган спрогнозувала, чи ризикне президент росії володимир путін застосувати ядерну зброю у відповідь на точкові удари українських військових по авіабазах і складах зі зброєю в росії.

Нагадаємо, 7 грудня путін заявив, що загроза ядерної війни наростає, але росія не застосує такий удар першою.

У Пентагоні попереджали, що якщо росія застосує ядерну зброю, відповідь буде міжнародною – не тільки з боку США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: