Ворожий дрон пролетів над Південноукраїнською АЕС: Енергоатом звернувся до МАГАТЕ

Читать на русском
Іранський дрон-камікадзе Shahed пролетів над майданчиком Південноукраїнської АЕС поблизу ядерної установки.

У ніч на 19 грудня зафіксовано проліт іранського дрону-камікадзе Shahed над майданчиком Південноукраїнської АЕС поблизу ядерної установки.

Про це повідомляє Енергоатом.

МАГАТЕ незабаром направить постійні місії на всі українські АЕСНайближчим часом МАГАТЕ направить постійні технічні місії на всі атомні станції в Україні.

«Сьогодні вночі, 19 грудня о 00:46, зафіксовано проліт дрона-камікадзе Shahed над майданчиком Південнооукраїнської АЕС поблизу ядерної установки. Це абсолютно неприпустиме порушення ядерної та радіаційної безпеки», – йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі зазначили, що вони звернулися до МАГАТЕ та всієї світової атомної спільноти, інформуючи про факт прольоту ударного безпілотника над майданчиком атомної станції.

«Ще раз закликаємо не допустити, щоб ядерні об'єкти наражалися на ризик нападу з боку армії росії і несли загрозу ядерній та радіаційній безпеці України та світу», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 19 грудня Київ і Київська область зазнали атаки дронів російських агресорів. Київ атакували 23 ударні безпілотники Shahed. Сили оборони знищили 18 з них.

У столиці було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та виникла пожежа. Також уламки дронів пошкодили одну житлову багатоповерхівку у Шевченківському районі та проїжджу частину у Солом'янському районі.

На Київщині через атаку дронів постраждали троє людей, пошкоджено дев'ять житлових будинків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: