Всі атомні станції України, крім ЗАЕС, вийшли на планову потужність – Укренерго

Читать на русском
Усі українські атомні станції, крім Запорізької АЕС, вже вийшли на планову потужність. Однак обсяги споживання електроенергії збільшилися, дефіцит залишається значним.
biz.censor.net

Усі українські атомні станції, крім Запорізької АЕС, вже вийшли на планову потужність. Однак обсяги споживання електроенергії збільшилися, дефіцит залишається значним.

Про це повідомляє «Укренерго» у Facebook.

Наразі триває процес відновлення роботи енергосистеми. Атомні станції вже вийшли на планову потужність, за винятком окупованої Запорізької АЕС. Проте в компанії зауважують, що в Україні зросли обсяги споживання електроенергії через зниження температури та пошкодження енергетичної інфраструктури.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

«Обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в системі. Причина – як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9 ракетного удару, так і сезонне зниження температури», – йдеться в повідомленні.

Всім обленерго доведені ліміти споживання. Наголошується, що при їх перевищенні можуть бути застосовані екстрені відключення.

У Київській області наразі діють екстрені відключення електроенергії, ситуація зі світлом може стабілізуватись уже 20 грудня.

Нагадаємо, що після атаки росії 16 грудня Укренерго оголосило надзвичайну ситуацію в енергетиці. Увечері її скасували.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: