Енергосистема України не може прийняти весь обсяг електрики з АЕС – Енергоатом

Читать на русском
АЕС поки не можуть видати весь обсяг виробленої електроенергії в мережу, адже українська енергосистема не може прийняти таку кількість енергії.
Getty Images

АЕС поки не можуть видати весь обсяг виробленої електроенергії в мережу, адже українська енергосистема не може прийняти таку кількість енергії.

Про це повідомляє «Енергоатом» у Телеграм.

Відомо, що станом на неділю, 18 рудня, всі дев'ять атомних енергоблоків, розташованих на підконтрольній Україні території, працюють. Проте сумарну потужність блоків обмежують більш ніж на 600 МВт через неготовність енергосистеми прийняти від них весь можливий обсяг електроенергії.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

«Сумарну потужність двох блоків обмежують більш ніж на 600 МВт через неготовність енергосистеми прийняти від них весь можливий обсяг електроенергії, оскільки об‘єкти енергетичної інфраструктури ще не відновили після обстрілів 16 грудня», – йдеться у повідомленні.

Атомні електростанції запустять на повну потужність, коли інфраструктуру відновлять.

Раніше повідомляли, що усі українські атомні станції, крім Запорізької АЕС, вже вийшли на планову потужність. Однак обсяги споживання електроенергії збільшилися, дефіцит залишається значним.

У Київській області наразі діють екстрені відключення електроенергії, ситуація зі світлом може стабілізуватись уже 20 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: