МАГАТЕ вимагає від росії залишити Запорізьку АЕС – Подоляк

Читать на русском
Експерти МАГАТЕ вимагають від росії, щоб її війська залишили Запорізьку АЕС. Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

Експерти МАГАТЕ вимагають від росії, щоб її війська залишили Запорізьку АЕС.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі 24 каналу.

«Вони збиралися ультимативно вимагати у МАГАТЕ визнати цей об'єкт юридично об'єктом «Росатому», завести туди російську команду, яка б займалася там виробничим процесом. Після цього за умовчанням це так й працювало б», - зазначив Подоляк.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

За його словами, на станції не може бути будь-яка інша не юридична команда, тобто не українська, яка займатиметься виробничим процесом.

«Це, загалом, не дуже влаштовує росіян, і підтримки щодо своїх ескалаційних планів на ЗАЕС вони ніде не мали. З іншого боку, ситуація на фронтах зараз така, що росія лише борди може поставити, мовляв, вона тут назавжди. У військовому плані вона може чекати на цікаві події в Запорізькій області, тому вже почала підготовку до «негативного» наступу», - додав радник глави Офісу президента.

Раніше Подоляк заявив, що російським окупантам не вдасться втримати Запорізьку АЕС.

Через ворожі ракетні удари 23 листопада в Україні відключили від енергосистеми дві атомні електростанції. Пізніше була відключена від мережі ще одна - через пошкодження енергосистеми АЕС не могли передавати вироблювану електроенергію.

Пізніше українські атомні електростанції знову запрацювали. Так, Запорізька атомна електростанція, яка перебувала в режимі блекауту після чергового російського терористичного акту проти української енергосистеми, отримала живлення власних потреб. А на енергоблоках Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводили пускові операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: