Валюта Ірану впала до нового мінімуму через зв'язки з рф та протести у країні – Reuters

Читать на русском
Нинішні масштабні протести становлять одну з найбільших загроз теократичному правлінню в Ірані з часів Ісламської революції 1979 року.

Іранський ріал впав до нового мінімуму по відношенню до долара США станом на суботу, 10 грудня, на тлі все більшої ізоляції країни через жорстке придушення владою мирних антиурядових протестів та зв’язків Тегерана з рф.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно з даними валютного сайту Bonbast.com, на чорному ринку на кінець суботи долар США продавався за 370 200 ріалів проти 367 300 у п’ятницю.

Як зазначається, загалом, ріал втратив 13,8% своєї вартості після 16 вересня, коли в Ірані спалахнули загальнонаціональні протести після смерті в поліцейській дільниці 22-річної курдської жінки Махси Аміні.

В Ірані можуть внести зміни до Конституції, щоб вгамувати масові протестиЦя заява президента прозвучала на тлі безперервних акцій протесту в іранських містах, які тривають вже два з половиною місяці поспіль.

При цьому, нинішні масштабні протести становлять одну з найбільших загроз теократичному правлінню в Ірані з часів Ісламської революції 1979 року.

Водночас, іранський економічний портал Ecoiran заявив, що місцеві трейдери не очікують на покращення економічної ситуації в країні, оскільки вважають відновлення ядерної угоди Ірану зі світовими державами малоймовірним і занепокоєні посиленням тиску з боку Заходу через жорстке придушення Тегераном протестів та його військові зв’язки з москвою, зокрема продаж безпілотників, які росія використовує у війні проти України.

Як відомо, британські розвідники зазначають, що Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення. В найближчі місяці ця підтримка може зрости.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 грудня, Британія розширила санкції проти росії та Ірану. До списку санкцій внесли російських силовиків та іранських чиновників.

Санкції передбачають заморожування активів та заборону на в'їзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: