Іран став одним із головних військових спонсорів росії – британська розвідка

Читать на русском
Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення.  В найближчі місяці ця підтримка може зрости.
Фото: EPA/UPG

Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення. В найближчі місяці ця підтримка може зрости.

Про це повідомляють британські розвідники.

За їхніми даними, підтримка Іраном російських військових, ймовірно, зросте в найближчі місяці, оскільки рф намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет. Натомість росія може запропонувати Ірану безпрецедентний рівень військової і технічної підтримки, що трансформує їхні оборонні відносини.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

«Росія, швидше за все, витратила значну частину своїх запасів балістичних ракет малої дальності SS-26 «Іскандер», які несуть боєголовку вагою 500 кг на відстань до 500 км, і якщо росії вдасться отримати велику кількість іранських балістичних ракет, вона, швидше за все, використає їх для продовження і розширення кампанії ударів по критично важливій інфраструктурі України», – додають у Міноборони Великої Британії.

Нагадаємо, російські військові майже вичерпали запаси іранських дронів, але намагатимуться отримати нові партії. Для росії це буде швидше, ніж виготовити нові ракети.

Представник Білого дому зауважував, що росія надає «безпрецедентний рівень» військової і технічної підтримки Ірану. Зокрема, вона може передати сучасне військове обладнання та компоненти, зокрема вертольоти (включно з винищувачами Су-35), а також системи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: