Рф постачає Ірану новітню зброю в обмін на дрони – ЗМІ

Читать на русском
Росія надає Ірану великий рівень військової та технічної підтримки. В обмін країна-агресор може отримувати дрони та ракети.
Володимир путінФото – kremlin

Країна-агресор росія постачає Ірану свою новітню зброю в обмін на озброєння для війни проти України.

Про це повідомляє NBC з посиланням на представника Білого дому.

Зазначається, що росія надає «безпрецедентний рівень» військової і технічної підтримки Ірану. Зокрема, вона може передати сучасне військове обладнання та компоненти, зокрема вертольоти (включно з винищувачами Су-35), а також системи ППО.

У ЗСУ розповіли, чому рф стала рідше запускати іранські дрони по УкраїніЗгідно з інформацією командування ЗСУ, росія так само може продовжувати накопичувати БПЛА та іншу зброю.

«Це партнерство становить загрозу не тільки для України, але і для сусідів Ірану по регіону. Ми поділилися цією інформацією з партнерами на Близькому Сході і в усьому світі», – підкреслив високопоставлений чиновник.

За словами постійної представниці Великої Британії в ООН Барбари Вудворт, рф крім безпілотників намагається купити в Ірану сотні балістичничних ракет. Йдеться, зокрема, про Fateh-110 та Zolfaghar.

Нагадаємо, російські військові майже вичерпали запаси іранських дронів, але намагатимуться отримати нові партії. Для росії це буде швидше, ніж виготовити нові ракети.

Теперішня політика США щодо Ірану полягає протидії поставкам іранської зброї до рф та на підтримці протестувальників у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: