В ОК «Південь» назвали можливу причину зниження активності іранських дронів

Читать на русском
В ЗСУ заявили, що знижена активність ворожих дронів-камікадзе іранського виробництва, ймовірно, пов'язана з погіршенням погоди.
Ілюстративне фотоФото – mil.in.ua

Пауза у використанні російськими загарбниками дронів-камікадзе іранського виробництва, ймовірно, пов’язана з погіршенням погоди.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу Freeдом.

За її словами, можливість застосування таких дронів безпосередньо залежить від погодних умов. Зокрема, ворожі безпілотники вразливі до низької температури.

Співпраця Ірану з росією є питанням глобальної безпеки – ПодолякВійськова співпраця рф та Ірану стосується не лише війни в Україні. Це вже питання глобальної безпеки, тож світ має реагувати.

«Випробування цих дронів проходили в дещо інших кліматичних умовах, у яких знаходиться Іран. Наші кліматичні умови певним чином відрізняються і, в тому числі, їх найбільше хвилювала аеродинаміка, імовірність зледеніння в разі перепадів температур, яка могла вплинути на польотність», – зазначила вона.

Гуменюк додала, що на півдні України температура піднялася вище нуля. Саме тому росіяни вирішили знову атакувати Одещину.

Нагадаємо, росія 10 грудня вночі атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників. Повідомляли, що Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла.

Пізніше ДТЕК та влада Одещини заявили, що часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після російських обстрілів. Влада попереджає про терміни до 2-3 місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: