США планують зірвати поставки іранської зброї до рф – Bloomberg

Читать на русском
Незважаючи на те, що Кремль заперечує використання іранського обладнання, він все більше покладається на безпілотники з Ірану, виснажуючи власні запаси, атакуючи Україну.
Scanpix

Теперішня політика США щодо Ірану полягає протидії поставкам іранської зброї до рф та на підтримці протестувальників у країні.

Про це спеціальний посланник США з питань Ірану Роберт Меллі заявив в інтерв'ю Bloomberg.

«Іран не зацікавлений в угоді, і ми зосереджені на інших речах. Прямо зараз ми можемо змінити ситуацію, намагаючись стримати та зірвати постачання зброї росії та намагаючись підтримати фундаментальні прагнення іранського народу», — сказав Меллі.

При цьому, Меллі додав, що на даний момент США не збираються зосереджуватися на ядерній угоді, тому що не можуть «продовжувати повертатися назад, а потім бути обіграними».

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Згідно з його словами, зараз США мають на меті «зірвати, затримати, стримувати та санкціонувати» поставки зброї в росію з Ірану.

Як зазначається, надання ракет або допомога в будівництві військових виробничих потужностей у рф «перетне нову межу».

Незважаючи на те, що Кремль заперечує використання іранського обладнання, він все більше покладається на безпілотники з Ірану, виснажуючи власні запаси, атакуючи Україну, відзначає агентство. Секретар Ради безпеки країни-агресора Микола Патрушев зустрівся з вищим керівництвом Ірану в Тегерані минулого місяця.

Згідно з інформацією ЗМІ, Іран нарощує діяльність зі збагачення урану та обмежує міжнародний моніторинг. Восени на зустрічі Міжнародного агентства з атомної енергії його засудили за те, що він перешкодив дослідженню частинок урану, виявленого на кількох незаявлених об’єктах. Іран вимагає припинити розслідування МАГАТЕ в рамках будь-якого відновлення ядерної угоди. Цю умову Меллі та союзники США відкидають.

Нагажаємо, що влада Ірану обіцяє переглянути десятилітній закон про носіння хіджабу на тлі протестів.

Раніше у розвідці повідомили, що в армії росії існує дефіцит певних видів озброєння: країна-агресор зараз веде переговори з Іраном, але постачання озброєння росіянам звідти поки що не зафіксували.

Також стало відомо, що росія досягла угоди з Іраном про початок виробництва на російській території безпілотних літальних апаратів іранської розробки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: