В Ірані можуть внести зміни до Конституції, щоб вгамувати масові протести

Читать на русском
Ця заява президента прозвучала на тлі безперервних акцій протесту в іранських містах, які тривають вже два з половиною місяці поспіль.
Anadolu Agency

Президент Ірану Ібрагім Раїсі допустив можливість внесення змін до деяких статей Конституції Ісламської республіки, яка була прийнята у 1979 році.

Про це повідомляє телеканал Al Hadath.

Згідно з інформацією ЗМІ, ця заява Раїсі прозвучала на тлі безперервних акцій протесту в іранських містах, які тривають вже два з половиною місяці поспіль.

«Конституція Ірану складена таким чином, що передбачає вихід у разі виникнення глухого кута. Тому при реалізації її положень можуть бути використані гнучкі методи», - підкреслив президент, виступаючи з нагоди Дня Конституції Ірану.

При цьому, генеральний прокурор Ірану Мохаммад Джафар Монтазері оголосив про ліквідацію поліції моралі, яка, згідно з його словами, не має нічого спільного з правовою системою.

Нагадаємо, станом на 12 листопада щонайменше 326 людей загинули в Ірані під час протестів, що тривають після вбивства у поліцейському відділку місцевої мешканки Махси Аміні.

Євросоюз уже запровадив кілька пакетів санкцій, основна увага яких була зосереджена на відповідальних за насильство над іранським народом.

Також ми повідомляли, що влада Ірану обіцяє переглянути десятилітній закон про носіння хіджабу на тлі протестів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: