Нова Зеландія запровадила чергові санкції проти рф та Білорусі

Читать на русском
Влада Нової Зеландії запровадила санкції проти 22 громадян росії та Білорусі. Крім цього, під обмеження потрапили підприємства нафтогазового та сталеливарного сектора.

Влада Нової Зеландії запровадила санкції проти 22 громадян росії та Білорусі. Крім цього, під обмеження потрапили підприємства нафтогазового та сталеливарного сектора.

Про це йдеться у заяві очільниці МЗС Нової Зеландії Нанаї Махути.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

«Нова Зеландія вперше виступила проти влади та олігархів росії, ввівши санкції проти політичної та економічної еліти у березні цього року, після чого у травні та вересні були введені подальші санкції», - заявила глава МЗС.

За її словами, подальші санкції зараз спрямовані проти 22 членів еліти, які надають підтримку незаконному вторгненню в Україну та винагороджені за свою лояльність багатством та впливом.

Під санкції потрапили доньки путіна - Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дружина та діти прессекретаря путіна Дмитра Пєскова (вже під санкціями), голова Центробанку росії Ельвіра Набіулліна, а також дружина та син президента Білорусі Олександра Лукашенка (вже під санкціями)

Махута пояснила, що під санкції потрапили чотири юридичні особи, які мають економічне чи стратегічне значення для росії у нафтогазовій, сталеливарній та транспортній галузях, а також у системах радіолокаційного та електронного обладнання.

«Сьогоднішні санкції продовжують демонструвати наше чітке засудження загроз суверенітету України та людських жертв цієї незаконної війни», - додала очільник МЗС Нової Зеландії.

Нагадаємо, Нова Зеландія направить 66 військовослужбовців до Британії для проведення навчань ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: