Британія розширила санкції проти росії та Ірану

Читать на русском
У п'ятницю, 9 грудня, Британія розширила санкції проти росії та Ірану. До списку санкцій внесли російських силовиків та іранських чиновників.

У п'ятницю, 9 грудня, Британія розширила санкції проти росії та Ірану. До списку санкцій внесли російських силовиків та іранських чиновників.

Про це йдеться у заяві уряду Британії.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

Про нові санкційні обмеження сьогодні оголосив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі. Так, санкції запровадили проти командира 90-ї танкової дивізії рф полковника Раміля Ібатулліна, який причетний до незаконного вторгнення.

Також до списку санкцій додали співробітника ФСБ росії в Криму Андрія Тишеніна і старшого оперуповноваженого в Криму Артура Шамбазова. Вони у 2015 році катували українця Олександра Костенка.

Крім того, під санкції Британії потрапили 10 іранських чиновників, причетних до судової та правоохоронної системи. Серед них 6 осіб, відповідальних за переслідування протестувальників та винесення вироків, зокрема страти.

Санкції передбачають заморожування активів та заборону на в'їзд.

Раніше Нова Зеландія запровадила чергові санкції проти росії та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: