У ЗСУ розповіли, чому рф стала рідше запускати іранські дрони по Україні

Читать на русском
Згідно з інформацією командування ЗСУ,  росія так само може продовжувати накопичувати БПЛА та іншу зброю.
Фото: Imamedia via AP

Країна-агресор майже перестала запускати іранські дрони-камікадзе Shahed-136, оскільки вони не пристосовані до використання в умовах холодної погоди.

Про це помічник командувача об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін повідомляє в ефірі телемарафону.

«Будь-які літальні апарати, якими є дрони, виготовлені з пластику та з таких матеріалів, які чутливі до морозів та погодних умов. Ми маємо в даний час лише тренування бомбардувальної авіації, яка здійснює переміщення, яке тренується з дозаправкою в небі. А дрони поки що призупинили свою діяльність», - розповів він.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

При цьому, згдіно зі словами Силкіна, що росія так само може продовжувати накопичувати БПЛА та іншу зброю.

«На жаль, у нас немає можливості зупинити постачання як дронів, так і бомб для росії. Але ми отримуємо достатню кількість засобів протиповітряної оборони від західних партнерів. Наші військовослужбовці навчаються керувати цими комплексами, і зараз ми вже можемо говорити, що ми збиваємо близько 75-80% повітряних цілей. Це дуже добре. Але призупинити, на жаль, ми не можемо ці поставки зброї для росії», - додав він.

Нагадаємо, що російські окупанти використали заборонену хімічну зброю на Донбасі.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ розповіли, чим саме рф атакує з повітря та як Україна захищається від цього.

Також Олексій Резніков показав, скільки ракет залишилося у російської армії після дев'яти місяців війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: