Протестувальники в Ірані закликали до триденного страйку

Читать на русском
Учасники масових протестів в Ірані закликали на новому тижні до триденної забастовки. Таким чином хочуть натиснути на владу.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

В Ірані протестувальники закликали провести триденний страйк на новому тижні.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що це хочуть зробити з метою посилення тиску на владу після того, як генеральний прокурор країни Мохаммад Джафар Монтазері заявив про розпуск «поліції моралі».

Суд в Ірані ухвалив перший смертний вирок учаснику протестівВ Ірані засудили до страти одного з учасників протестів.Це покарання стало першим подібним вироком, ухваленим учасникам демонстрацій.

Водночас у Міністерстві закордонних справ Ірану не підтвердили, що факт розпуску відповідної організації, яка входить у структуру відомства. Державні ЗМІ підкреслили, що у Монтазері немає повноважень впливати на роботу поліції.

Офіційні особи країни заявляли, що попри тривалі масові протести проти правил носіння хіджабів, Тегеран не змінюватиме свою політику.

Нагадаємо, станом на 12 листопада щонайменше 326 людей загинули в Ірані під час протестів, що тривають після вбивства у поліцейському відділку місцевої мешканки Махси Аміні.

Президент Ірану Ібрагім Раїсі допустив можливість внесення змін до деяких статей Конституції Ісламської республіки, яка була прийнята у 1979 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: